När Play’n GO träffade tungmetallbandet Lordi

I samband med att Lordi Reel Monsters släpptes satte vi oss ner med självaste monstermannen, Mr Lordi.Han tar oss igenom hur hans design kommer till liv, hans favoritrockalbum och hur det var att arbeta med deras allra första spel som

band. Fortsätt läsa för att få veta mer.

 

Vad kan era fans förvänta sig av Lordi Reel Monsters?

Jag tror att fansen kan förvänta sig en äkta Lordi-upplevelse. Varenda detalj i det här spelet är personligen övervakad av mig. Så jag hoppas att fansen kommer att uppskatta hela den ansträngning som har lagts ner på detta. Så det är ett riktigt Lordi slotspel.

 

Två originallåtar skapades bara för slotspelet, Reel Monsters och Better Hate than Never. Var processen med att skriva enbart för spelet annorlunda än att skriva en låt för ditt album?

Tja, eftersom jag skriver hela tiden skriver jag ny musik hela tiden.

För mig är det ingen skillnad var den ska skapas. Oavsett om den skapas för, ett Lordi album eller för ett spel du vet som detta till exempel. Det skiljer sig inte alls i processen. Förutom det faktum att texterna måste vara lite nedtonade än vad jag brukar skriva. Men annars är Lordi Lordi. Det är ingen skillnad. För det jag skriver är det jag skriver, det som kommer ut kommer ut.

 

Hur var det att samarbeta med Play’n GO?

Det var ganska intressant för mig personligen eftersom det är första gången som Lordi som band, eller jag personligen. Vi har aldrig varit involverade i något liknande tidigare. Inte i spelvärlden, ja i princip i någon mening. Så det var ganska intressant, ja.

 

Alla era dräkter är fantastiska, om du kunde välja att bära en av dina bandkamraters dräkter för en dag, vilken skulle det bli och varför?

Jag skulle absolut bära Hellas dräkt eftersom jag tror att jag skulle bära den så bra. Du vet, att stoltsera iväg och skaka på rumpan. Jag tror att jag skulle vara en het mamma.

 

Några meddelanden till dina fans som inte har varit på en Lordi-konsert på ett tag?

Jag har inte heller varit på en Lordi-konsert på ett tag! Så, håll ut. Vi kommer att träffas igen tidigare än du tror. Jag tror faktiskt att det här är en bra andningspaus för mig, åtminstone personligen. Den här pausen har varit ganska bra. Det finns ny energi nu.

 

Ni visade oss verkligen hur Monster Rock görs i Eurovision 2006 med Hard Rock Hallelujah. När skrevs den?

Själva låten skrevs 2005 jag tror våren? Huvudtemat i låten för mig är själva introt i låten, introt med keyboardorgel, det var där hela idén kom ifrån. Och för mig minns jag inget specifikt om den låten. Det var bara en låt bland de andra.

 

Hur lång tid tog det att skriva den?

Jag kommer verkligen inte ihåg hur lång tid det tog. Vanligtvis skriver jag snabbt, så förmodligen några timmar? Jag är en snabb skribent. Jag skriver en låt i ett svep. Jag brukar inte gå tillbaka till låten nästa dag och börja finjustera den.

Fast med Hard Rock Hallelujah ändrade jag versen senare. Du vet några månader senare när demotypen redan var klar. Men några timmar som alla andra låtar. Som varje låt som jag någonsin har skrivit.

 

Finns det skillnader mellan Eurovision och albumversionen?

Den är mycket annorlunda.

Den är en minut kortare. För i Eurovision måste man ha en strikt treminuters låt. Man får inte gå en sekund över det. Så introt är bortklippt från Eurovisionsversionen och även den så kallade C-delen eller bryggan är bortklippt. Jag menar att det är annorlunda, och jag tror att för mig personligen är låten bättre i sin ursprungliga form. Albumversionen är bättre eftersom det är så den skrevs.

 

Kan du berätta lite om den speciella Hard Rock Hallelujah-videon som spelades in i din hemstad?

När det var dags för Finland att stå som värd för nästa års Eurovision, vilket naturligtvis var 2007, ville de att vi skulle vara öppningsnummer. En av de viktigaste idéerna var att inte bara representera Finland utan även Lappland och hela Norden här, genom oss. Så vi filmar en annan version av Hard Rock Hallelujah tillsammans med regissören. Det var en bra, ganska stor produktion för sin tid.

Jag tror att det var den dyraste musikvideon någonsin i Finland, åtminstone på den tiden. Jag tror att den kanske fortfarande håller rekordet. I videon fanns till exempel explosionen av hela den frusna sjön i videon. Det är inte CGI, det är på riktigt. Sjön sprängdes bort och isen sprängdes faktiskt upp. Alla eld effekter var riktiga och verkligen filmade i kameran. Ja, det är en häftig video. Jag hade väldigt roligt när jag gjorde den. Men å andra sidan älskar jag att göra videor.

 

Om du var tvungen att välja, vilket skulle vara ditt favoritalbum från Lordi?

Humanimals

 

Okej, vad sägs om en underskattad Lordi-låt?

Alla.

Alla är underskattade eftersom de alla borde vara nummer ett på Billboard om du frågar mig. Eftersom nästan alla är skrivna av min favoritförfattare. Jag själv.

 

Vi älskar din estetik. Vi vet att du designar kostymerna, designar du något annat?

Det gör jag.

Jag gör all grafik i Lordi. Allt du ser är designat av mig, kostymer, smink och masker. Varje enskild produkt du ser är designad av mig. Och liksom skivomslaget som är målat av mig, alla häften, allt, all grafik är gjord av mig.

Allt du ser i Lordi är gjort genom dessa små händer.

 

Berätta en hemlighet för oss, vad är din ritual före ett framträdande?

Jag försöker göra mig själv snygg så jag har en tre timmars ritual före varje spelning. Jag tar på mig lite läppstift. Och lite eyeliner.

 

Vilket är ditt bästa musikminne som fan?

Tja, det finns många sådana musikminnen.

Men jag skulle säga vissa konserter och för mig är ett av mina bästa minnen faktiskt att spela på samma scen som Alice Cooper och KISS, som förband för dem i Nya Zeeland, det var fantastiskt. Det var en festival som hette ”Rock to Wellington” och på en stadion, eller något liknande, var det Lordi, Alice Copper och KISS som stod på programmet och det var liksom en dröm som gick i uppfyllelse för mig. Det är ett bra minne.

Ett annat mer personligt minne som jag har, jag var där på Twisted Sisters sista europeiska spelning på den tiden. Jag tittade på showen på scenen och ett av de största ögonblicken där var när Dee Snider under gitarrsolot sprang fram till mig, gav mig en kram under solot och sa: ”Dude, du kan ta över härifrån”. Sedan sprang han tillbaka till scenen och fortsatte att sjunga. Så jag blev verkligen chockad, det var en så häftig sak att få höra från sin idol.

 

Favoritrockalbum, GO!

Destroyer. För att det är det bästa.

Jag menar för mig är det en nostalgisk sak, det är det första KISS-albumet jag ägde. Jag vet inte nödvändigtvis om det musikaliskt sett är det bästa. Men det är vad jag alltid säger eftersom den har God Of Thunder som är den viktigaste låten i mitt liv. Period. Så den har den, och den har världens bästa skivomslag. Inte bara av KISS men det är det bästa albumomslaget och hela atmosfären, och låtvalet Destroyer är helt enkelt oslagbart.

 

Vilken är din favoritstad att turnera i?

Ah alla eller ingen av dem, när man är på turné ser man verkligen inte städerna. När du är med i ett band ser du inte städerna om du inte har en ledig dag där. Man ser spelställena, scenerna och bakre rummen, men man ser inte städerna. För jag sover när vi kommer till spelplatsen och det är redan mörkt när vi lämnar spelplatsen, så jag vet inte, de är alla likadana.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *